Ο Προστάτης Αρχάγγελος Μιχαήλ της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν ζωγραφισμένος στην αριστερή πλευρά του κάθετου σταθερού και στην κάτω πλευρά της ατράκτου του μαχητικού αεροσκάφους Mirage-2000EGM (s/n “239”) της 332 Μοίρας Παντός Καιρού, που κατέπεσε και συνετρίβη στις 29 Μαΐου στα βορειοανατολικά της Εύβοιας, ενώ στην άλλη πλευρά, τη δεξιά, του κάθετου σταθερού ήταν ζωγραφισμένο ένα γεράκι, που αποτελεί και την κωδική ονομασία κλήσεως της Μοίρας.

Η συνεχής παρουσία του Αρχαγγέλου (και προστασία Του) πάνω στο αεροσκάφος ασφαλώς συνέτεινε στο ότι από το ατύχημα αυτό δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, αφού ο πιλότος του έκανε με επιτυχία χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και εγκατέλειψε το αεροσκάφος με ασφάλεια πέφτοντας στη θάλασσα με πολύ ελαφρούς τραυματισμούς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μαχητικό βάφτηκε από τους μηχανικούς της 332 Μοίρας με την ευκαιρία της επετείου των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από τη συγκρότηση της Μοίρας, που γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις της Μοίρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Η 332 Μοίρα «Γεράκι» ήταν η δεύτερη Μοίρα που συγκροτήθηκε το 1989 για την ένταξη σε αυτήν της δεύτερης εικοσάδας των νέων τότε μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ, των Mirage-2000EGM/BGM που είχαν αρχίσει να παραλαμβάνονται περίπου ένα χρόνο νωρίτερα εντασσόμενα αρχικώς στην αδελφή και παλαιότερη 331 ΜΠΚ «Θησεύς». Στην 332 εντάχθηκαν αρχικώς ως «πυρήνας», πιλότοι και τεχνικοί προερχόμενοι από την αδελφή 331 ΜΠΚ!

Φαίνεται πως τελικώς τίποτα δεν είναι τυχαίο!