Ο ισχυρός μετασεισμός που "εύχονταν" οι σεισμολόγοι σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου - έξι μέρες μετά τα 6,1 ρίχτερ που προκάλεσαν το θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας και την εξαφάνιση του χωρού Βρίσα- και αφού απο νωρίς το πρωί καταγράφονταν αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις.
Η σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών σημειώθηκε στις 22:50 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου και κοντά στα τουρκικά παράλια, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.


Η νέα σεισμική δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ που είχε προηγηθεί πριν λίγα 24ωρα στο νησί του Αιγαίου και αναμενόταν από τους σεισμολόγους.

Της δόνησης των 5,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μικρότερες δονήσεις πάνω από 3 Ρίχτερ, με μεγαλύτερο μέγεθος τα 3,8 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που είναι επικεφαλής του Συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης σεισμικής διεργασίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

(Οι δονήσεις των προηγούμενων ωρών αναπαριστούνται με κύκλο και ο μετασεισμός των 5,2R με αστέρι)

Το πρωί του Σαββάτου. συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Λέσβου με θέμα το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Λέσβος την περασμένη Δευτέρα από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ

Σε αυτό παρέστησαν και μίλησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που έχουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από το σεισμό, τόσο της προστασίας των κατοίκων, όσο και της καταστροφής της Βρίσας. Παρέστησαν επίσης και μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.