Με τη συμμετοχή περισσότερων από 13.000 πολιτών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 6ου Thessaloniki Pride, που κορυφώθηκαν με την παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο.

Ωστόσο, δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα επεισόδια, καθώς την στιγμή που η παρέλαση βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, ομάδα 20-30 ατόμων προσπάθησαν να εμποδίσουν την διέλευσή της, αλλά τελικά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών του, η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τους περσινούς αριθμούς, ενώ υπήρξε προσέλευση και από όμορες χώρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στελέχη του κόμματος και της νεολαίας του, ενώ από πλευράς ΝΔ παρέστησαν ο γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μαίη Ζαννή, το μέλος πολιτικής επιτροπής Βίκυ Νάκου και ο διευθυντής πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Μίχας.