Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη του "Πήγασου" προχώρησε το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου.
Στην εντολή για δέσμευση προχώρησαν οι αρχές, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό κατεπείγον έγγραφο που απεστάλη απο τον οικονομικό εισαγγελέα προς τις τράπεζες, ο Φώτης  Μπομπολας, στο πλαίσιο της έρευνας, ελέγχεται μεταξύ των άλλων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Το οικονομικό αδιέξοδο

Σε καταγγελία οµολογιακού δανείου της εκδοτικής «Πήγασος» είχε προχωρήσει πριν λίγες ημέρες η Εθνική Τράπεζα καλώντας τoν όµιλο της οικογένειας Μπόµπολα «όπως καταβάλει το σύνολο των εκ του δανείου αυτού οφειλών, ύψους 77.857.720,56 ευρώ».
Πρόκειται για ακόµη ένα βαρύ πλήγµα για το άλλοτε κραταιό µιντιακό µαγαζί (µε απροσδιόριστες εξελίξεις), καθώς σε αντίστοιχη κίνηση είχε προβεί νωρίτερα και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατήγγειλε τρία δάνεια, συνολικού ύψους 38,4 εκατ. ευρώ, που δεν εξυπηρετούντο. Από αυτά, τα 31,18 εκατ. αφορούσαν σε δάνειο της «Πήγασος», τα 2,94 εκατ. σε δάνειο της «Ανωσης» και 4,37 εκατ. σε δάνειο του «Εθνους».
Στο µεταξύ, το ένα µετά το άλλο κόλπο ανακαλύπτει ο εκδότης του «Εθνους», Φώτης Μπόµπολας, προκειµένου να παρατείνει το διαφαινόµενο λουκέτο του «Πήγασου». Μετά τον επενδυτή Ιβάν Σαββίδη, τις θεωρίες περί «κουρέµατος» των δανείων και τα όσα (πολλά) ειπώθηκαν και γράφτηκαν το τελευταίο διάστηµα, ο επικεφαλής Φώτης Μπόµπολας άλλαξε στάση και το τελευταίο σενάριο που κυκλοφόρησε  στη Μεταµόρφωση Χαλανδρίου είναι ότι αναζητούσε  φόρµουλα για να µπει στον εξωδικαστικό µηχανισµό για τη ρύθµιση οφειλών, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρµογή στις 3 Αυγούστου.
Επί της ουσίας, το αφεντικό του «Πήγασου», εναποθέτει (τώρα) τις ελπίδες του στον εξωδικαστικό συµβιβασµό, προκειµένου να ρυθµίσει τις οφειλές προς τις τράπεζες και το ∆ηµόσιο. Μάλιστα, φέρεται να έχει ενηµερώσει την Ειδική Γραµµατεία Ιδιωτικού Χρέους, αλλά και τις πιστώτριες τράπεζες. Ωστόσο, κανείς πλέον, εκτός από τον πολύπειρο διευθυντή του «Εθνους» και πιστό φίλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. ∆ραγασάκη, Μπάµπη Παπαδάκη, δεν πιστεύει το νέο σχέδιο σωτηρίας που διαφηµίζει ο κ. Μπόµπολας.

Ο «γάμος» με τον Ιβάν

Μετά τον πρόσφατο «γάµο», που είχε ως συνέπεια την εξαγορά από τον επιχειρηµατία Ιβάν Σαββίδη του 20% των µετοχών που κατείχε ο Φώτης Μπόµπολας στον τηλεοπτικό σταθµό Μega, οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σηµείο τους.

Αιτία, η αλλαγή στρατηγικής που αποφάσισε ο οµογενής επιχειρηµατίας σε σχέση µε την είσοδό του στην εκδοτική εταιρεία του «Πήγασου».

Ο εκδότης του «Εθνους» θεωρεί ότι ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ τον έχει αδειάσει, µε αποτέλεσµα σε αυτή τη φάση να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τον επί αρκετούς µήνες στενό συνοµιλητή του. Στο µεταξύ, φάκελο µε την υπόθεση µεταβίβασης του 19,6% των µετοχών της Τηλέτυπος από την «Πήγασος» στην Dimera άνοιξε το ΕΣΡ.

Οι ειδικοί επιστήµονες του Συµβουλίου θα ελέγξουν αν οι µέτοχοι της Dimera διαθέτουν το απαιτούµενο «πόθεν έσχες» που αντιστοιχεί στα 5 εκατοµµύρια ευρώ που διέθεσε η εταιρεία συµφερόντων του Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά του ποσοστού της Τηλέτυπος από την «Πήγασος».