Τη δρομολόγηση πρόσληψης 450 μόνιμων γιατρών με εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, η οποία είχε ως αντικείμενο τις νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι προσληφθέντες θα στελεχώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων, τα οποία έχουν και τις μεγαλύτερες ανάγκες. Πάντως, ο υπουργός αναφέρθηκε και σε μια σειρά ζητημάτων μείζονος σημασίας. Ειδικότερα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην 24ωρη λειτουργία ορισμένων δομών ΠΦΥ στο Λεκανοπέδιο αλλά και στην αναδιοργάνωση του συστήματος εφημεριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Ξανθός έκανε λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα«, καθώς και για εξουθένωση και επισφαλή εργασία, ενώ απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών είπε πως ο «εργασιακός μεσαίωνας είναι παρών» και ότι το σημερινό σύστημα είναι επιβαρυντικό και για τον γιατρό και για τον ασθενή.

Γι’ αυτό, όπως τόνισε, είναι επιτακτική η ανάγκη μιας αναδιοργάνωσής του συμβατής με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ανέφερε ο Α. Ξανθός, με την εν λόγω πρόβλεψη δίνεται η κατεύθυνση αλλά και η αναγκαία ευελιξία στο σύστημα για σταδιακή προσαρμογή στις νέες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο dimosio.gr