Ένταση προκλήθηκε λίγα λεπτά πριν τις 11.30 το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εσωτερικών με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα που πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

Οι διαδηλωτές, η απεργία των οποίων έχει γεμίσει την Αθήνα και μεγάλες πόλεις σκουπίδια, προσπάθησαν να πετάξουν σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου, ενώ έριξαν και την καγκελόπορτα και άναψαν φωτιά καίγοντας διάφορα αντικείμενα.

Κατά την άφιξη του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στο υπουργείο Εργασίας, οι διαδηλωτές εξαγριώθηκαν και οι αποδοκιμασίες έγιναν πολύ έντονες. Του επιτέθηκαν φραστικά και πέταξαν καφέδες, μπουκάλια, αυγά και κάθε είδους αντικείμενο μέχρι την ώρα που άνοιξε η πόρτα και ο κ. Πατούλης μπήκε στο κτήριο.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Πατούλης είπε ότι η ΚΕΔΕ θέλει μόνιμες και σταθερές δουλειές μέσω του ΑΣΕΠ. Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει τη λύση που υποσχέθηκε ότι με νομοθετικές διαδικασίες θα δώσει τη μονιμοποίηση τους.

Οι απεργοί απειλούν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, αφήνοντας αμάζευτα τα σκουπίδια για τέταρτη ημέρα, απαιτώντας να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημά τους.

Μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Εσωτερικών η πορεία των εργαζομένων έφτασε στη Βουλή όπου επιχείρησαν να μπουν με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση αντίδραση των αστυνομικών με χημικά.

Να υπενθυμίσουμε οτι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των δήμων βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Η μία πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και η άλλη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Ομονοίας.

Αμφότερες θα καταλήξουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αποτέλεσμα να κλείνουν σταδιακά για τα οχήματα οι οδοί Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου και τα γύρω στενά.

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών για το ίδιο θέμα έχουν προγραμματίσει και οι αιρετοί, από τις 11:00 το πρωί, οπότε αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ να συναντηθούν με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.