Ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί τι θα συμβεί με το θέμα της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου και του ζητήματος της παράνομης καταγραφής της δίκης που διεξάγεται σήμερα στην Ευελπίδων με κατηγορούμενο τον Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην δικαστική αίθουσα δημιούργήθηκε αναστάτωση όταν το ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο διέταξε την προσαγωγή της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα και μίας φίλης της στον Εισαγγελέα καθώς η δεύτερη κατηγορήθηκε από τους αντίδικους ότι κατέγραφε την διαδικασία με κινητό για λογαριασμό της πρώτης. Άμεσα αντέδρασαν οι δικηγόροι της κυρίας Νικολοπούλου, φωνάζοντας στους αστυνομικούς που είχαν κυκλώσει την σύζυγο του κ. Στουρνάρα ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν να τους αναγνώσουν την σχετική έκθεση του δικαστηρίου. 

Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στους συνηγόρους της συζύγου του κ. Στουρνάρα και των συνηγόρων του κ. Βαξεβάνη, που τους φώναζαν ότι ενοχλούν τους αστυνομικούς, ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον εισαγγελέα.

Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν ότι η εντολέας τους πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα. Εκείνη τη στιγμή,πάνω στον απόλυτο πανικό, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από κοντά της και η κ. Νικολοπούλου έφυγε ενώ παρέμεινε η φίλη της η οποία θα οδηγηθεί αργότερα στον Εισαγγελέα.


Πλέον το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα ο οποίος θα αποφανθεί για την περαιτέρω διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αν δηλαδή η δικογραφία που σχηματίστηκε θα κριθεί από το Αυτόφωρο ή αν θα προηγηθεί έρευνα ώστε να διαπιστωθεί τι καταγράφηκε στο κινητό και αν το υλικό αποτελεί βίντεο ή μόνο φωνοληψία.