Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε πλήθος Θεσσαλονικέων οι οποίοι έκαναν την απογευματινή τους βόλτα στη Νέα Παραλία μπροστά από το σύμβολο της πόλεώς τους, το Λευκό Πύργο, όταν είδαν την εξαιρετική στρατιωτική Μουσική του ιστορικού Γ΄ Σώματος Στρατού να δίνει συναυλία για αρκετή ώρα εντυπωσιάζοντας το κοινό που συγκεντρώθηκε εκεί.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Μουσικής και το ΓΕΣ έδωσε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Στρατιωτική Μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημιουργία του πρώτου οργανωμένου τακτικού στρατού στην Ελλάδα, μετά την απελευθέρωση της χώρας, καθώς οι πρώτες γραπτές πηγές αναφέρουν ότι ήδη από το 1825

«Υπήρχεν εν Ναυπλίω και Στρατιωτική Μουσική, διευθυνομένη υπό του Γερμανού Μάγγελ και αυτή ηυξήθη και ετακτοποιήθη , λαβούσα τα αναγκαιούντα όργανα». 

Έκτοτε και μέχρι σήμερα η Στρατιωτική Μουσική είναι αλληλένδετα παρούσα με όλες τις δράσεις του Ελληνικού Στρατού, τόσο στη διάρκεια της ειρήνης όσο και στη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων, όπου τότε τα μέλη των στρατιωτικών μουσικών έχουν διπλό ρόλο. Αφενός τον γνωστό και κλασικό του μουσικού, όσο και άλλον στην πρώτη γραμμή με βάση της δεύτερη ειδικότητα που – συνήθως – φέρουν! Να σημειωθεί δε ότι μέχρι και τον Εμφύλιο πόλεμο η δεύτερη ειδικότητα των μουσικών-μελών των στρατιωτικών μουσικών ήταν αυτή του…τραυματιοφορέως στην πρώτη γραμμή!

Για το θέμα υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ.