Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε κάθε προσπάθεια για λύση του προβλήματος των σκουπιδιών με τους συνδικαλιστές να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Μη μπορώντας να βγάλουν άκρη με τον υπουργό Εσωτερικων, Πάνο Σκουρλέτη, οι συμβασιούχοι ζήτησαν να συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ελπίζοντας ότι αυτός θα τους πει κάτι πιο συγκεκριμένο.

«Οι μάσκες έπεσαν. Αφού μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών μέσα σε 5 λεπτά είχε άποψη για την πρόταση μας» κατήγγειλε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικων ότι «έχει πάρει τις αποφάσεις του να δώσει την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Τον κάλεσε, πάντως, να επεξεργαστεί την πρόταση της ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «δεν θα του επιτρέψουμε να δώσει κάτω από το τραπέζι την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Ο κ. Τράκας χαρακτήρισε, ακόμα, ανίκανο τον υπουργό Εσωτερικών να διαχειριστεί το μεγάλο ζήτημα που δημιούργησε μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια ακόμα μέρα η πορεία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με εντάσεις και φασαρίες έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών

Μάλιστα η κατάσταση ξέφυγε εντελώς την ώρα που οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών που βρισκόταν στην είσοδο του υπουργείου και ένας αστυνομικός διευθυντής τραυματίστηκε από μπουκάλι