Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείο περνάει ξανά αύριο ο αγγειοχειρουργός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που κατηγορείται ότι σκότωσε στη διάρκεια επέμβασης την 36χρονη Ντιάνα Τσαμτσίδη . Ο γιατρός , ο οποίος στην αρχή είχε αρνηθεί πεισματικά ότι είναι ο δολοφόνος της μεσίτριας , ομολόγησε μέσα από τη φυλακή τον φόνο στην δικηγόρο του Ίλια Μαρινάκη και ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Σύμφωνα με την κ. Μαρινάκη θα επικαλεστεί ιατρικό λάθος που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της ασθενούς και θα ισχυριστεί ότι επειδή φοβήθηκε , πέταξε το πτώμα της σε ερημική περιοχή της Χαλκιδικής. Κατά την πρόοδο της έρευνας άλλωστε τα στοιχεία ήταν συντριπτικά σε βάρος του 38χρονου ειδικευόμενου αγγειοχειρουργού , αφού είχαν εντοπιστεί ίχνη dna της μεσίτριας στο αυτοκίνητό του καθώς και δύο ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της. Αλλά και αυτόπτης μάρτυρας «έκαψε» τον γιατρό καταθέτοντας ότι τον είδε το βράδυ του φόνου να σέρνει με δυσκολία ένα καλάθι γενικής χρήσης στους διαδρόμους του νοσοκομείου .

Την πρόθεση της οικογένειας του θύματος να ζητήσει αναπαράσταση του εγκλήματος, αποκαλύπτει στα parapolitika.gr η δικηγόρος των συγγενών Κυριακή Πακιρτζίδου . «Από την ιατροδικαστική διερεύνηση προέκυψαν εκδορές εν ζωή , που σημαίνει ότι την έσερνε ζωντανή . Η οικογένεια θέλει να πάρει απαντήσεις για το τι έγινε πριν και μετά το θάνατο της Ντιάνας . Θα ζητήσουμε αναπαράσταση για να αποκαλυφθεί ποιες ακριβώς ήταν η κινήσεις του, πως μετέφερε το πτώμα, τι έκανε το κινητό της, την τσάντα της και τα ρούχα της, αφού το πτώμα βρέθηκε γυμνό» λέει η κ. Πακιρτζίδου.

Η οικογένεια επιρρίπτει ευθύνες και στη διοίκηση του Ιπποκράτειου αφού δεν έχουν απαντηθεί ακόμα κρίσιμα ερωτήματα με κυριότερο το πως ένας ειδικευόμενος γιατρός μπορούσε να προγραμματίζει επεμβάσεις μόνος του , χωρίς καν οι ασθενείς να καταχωρούνται στα βιβλία του νοσοκομείου .