Ένταση επικράτησε στα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, όπου, κατόπιν της αναστολής της αποχής των συμβολαιογράφων, επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί (και) πρώτης κατοικίας. Χθες στο Ειρηνοδικείο Αθήνας ήταν προγραμματισμένοι 14 πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον τρεις πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αγγελου Σκόρδα για την Ελευθερία του Τύπου, μέλη συλλογικοτήτων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην είσοδο του κτιρίου επί της οδού Λουκάρεως και με πανό και συνθήματα, όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», απαγόρευαν την πρόσβαση στους συμβολαιογράφους που θα προχωρούσαν σε πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων πολιτών, κυρίως για λογαριασμό τραπεζών.

Στο Ειρηνοδικείο της συμπρωτεύουσας επίσης ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί, με την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου της πόλης να αποχωρεί, συνοδεία αστυνομικών, από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Στην Αθήνα τα αίματα άναψαν όταν στο Ειρηνοδικείο αποπειράθηκε να εισέλθει ο ταμίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Νικόλαος Παπαθέου, ο οποίος επρόκειτο να διενεργήσει πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Τα μέλη του κινήματος Δεν πληρώνω με συνθήματα απώθησαν τον συμβολαιογράφο εκτός κτιρίου, χωρίς το επεισόδιο να λάβει μεγαλύτερη έκταση και δίχως να κριθεί αναγκαία η παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης.