Με συνοδεία πάνοπλων ανδρών της αστυνομίας, προσήλθε για δεύτερη ημέρα στο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά ο καταδικασθείς πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση του Νoor1 ο επιχειρηματίας Μάκης Γιαννουσάκης.

Ο ισοβίτης βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Ιωάννη Μπρακουμάτσου, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία για τις συνομιλίες του Μάκη Γιαννουσάκη με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον ανακριτικό υπάλληλο του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, καθώς και για την επίσκεψη που δέχθηκε ο ισοβιτης από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα.

Η νέα κατάθεση του Γιαννουσάκη αφορά τις καταγγελίες που έχει κάνει σχετικά με πιέσεις που δέχθηκε για να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του NOOR1. Στη μηνυτήρια αναφορά ο Μ. Γιαννουσάκης εμπλέκει στο ζήτημα και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, με τον οποίο αναφέρει ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες, αλλά κάνει αναφορά και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

«Βρίσκομαι ανήμπορος απέναντι σε ολόκληρο εισαγγελικό και πολιτικό σύστημα, που με απειλούσαν με εξουθένωση αν δεν συνεργαζόμουν να διευκολύνω με μία κατάθεση την ενοχοποίηση του Βαγγέλη Μαρινάκη» αναφέρει ο Μ. Γιαννουσάκης στη μηνυτήρια αναφορά του, η οποία κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο τον Απρίλιο του 2017, προσθέτοντας: «Εγώ είμαι εκείνος που δεν πρόκειται να βάλω έναν αθώο στη φυλακή επειδή με πιέζει το σύστημα και εξυπηρετεί τους σκοπούς του».

Για το ίδιο ζήτημα έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και ο κ. Μαρινάκης κατά του λιμενικού και παντός άλλου υπευθύνου, η οποία, επίσης, έχει αποσταλεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον κ. Μπρακουμάτσο.

Χθες ο Μάκης Γιαννουσάκης κατέθετε επί 3,5 ώρες για τους χρηματοδότες του ναρκοπλοίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επανέλαβε ότι οι χρηματοδότες του NOOR1 είναι αλλοδαποί, ανατρέποντας τη σκευωρία που επιχείρησε να στήσει ο υπουργός Αμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο Αρειος Πάγος επιβεβαιώνει τον λιμενικό σχετικά με το ρόλο της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα και τη σχέση της με την κυβέρνηση.

Εκτός από τις (συχνές) επαφές που φέρεται να έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός εξακολουθεί να παραμένει στην θέση της, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Η κυρία Τζίβα, που φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παρασκηνιακές επαφές των Καμμένου – Κοντονή – Χριστοφορίδη, παρά την προαγωγή της και την τοποθέτησή της, στην Καλαμάτα, εξακολουθεί να παραμένει, όπως διαβεβαιώνει και τον ισοβίτη ο λιμενικός, στην εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να τελειώσει τη δουλειά...