Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης η κατάθεση του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Ο καταδικασθείς πρωτόδικα για την υπόθεση μεταφοράς των 2,12 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Νoor1» τον Ιούνιο του 2014, κατέθεσε στοιχεία για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά και αξιωματικού ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον Μάκη Γιαννουσάκη, τα δύο αυτά πρόσωπα τον πίεζαν κάνοντας κατάχρησης εξουσίας να καταθέσει για την υπόθεση επιβαρυντικά στοιχεία για τον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Τη Δευτέρα ο κ. Γιαννουσάκης θα βρεθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να υποστηρίξει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, καθώς, όπως φέρεται να υποστηρίζει, όσο παραμένει έγκλειστος στο χώρο των φυλακών εξακολουθεί να κινδυνεύει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Γιαννουσάκης μεταφέρθηκε πρόσφατα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου όπως καταγγέλλει, δέχτηκε επίθεση, την οποία χαρακτηρίζει δολοφονική και υποστηρίζει ότι δεν είναι ασφαλής εντός του χώρου των φυλακών.

Να σημειωθεί πως η δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο έχει διαχωριστεί, και έχει πάει στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Διαβάστε επίσης 

Επίκαιρη ερώτηση για τις επικοινωνίες Καμμένου, αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, οπως ενημέρωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας.  

Επίκαιρη ερώτηση για τις συνομιλίες Καμμένου-Γιαννουσάκη κατέθεσε η ΝΔ