Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το «κόψιμο» τριών τραγουδιών από το νέο οδηγό σπουδών των Θρησκευτικών το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι δεν φταίει η εκκλησία για την αφαίρεση των τραγουδιών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου δεν ήταν η εκκλησία αυτή που έκοψε τα συγκεκριμένα τραγούδια αλλά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς όπως τονίζει αφαιρέθηκαν πριν ξεκινήσει ο διάλογος με την εκκλησία.

«Ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών αφορούσε τα Προγράμματα Σπουδών και όχι το προτεινόμενο διδακτικό υλικό» αναφέρει η ανακοίνωση και διευκρινίζει ότι ο «Μπαγάσας» του Νικόλα Άσιμου και το «Umbrella» της Ριάνα είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι το ζήτημα με τα εν λόγω τραγούδια, καθώς και άλλα -όπως το «Δίψα» του Νίκου Πορτοκάλογλου- περιλαμβάνονταν στην αρχική πρόταση, επί της οποίας είχε διαμαρτυρηθεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όσον αφορά τη «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου, το υπουργείο τονίζει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στον «Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό».