Σε αναίρεση υπέρ του νόμου προχώρησε η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για την αθωωτική για τον Αρτέμη Σώρρα απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/2013), το οποίο είχε δεχθεί ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων (ποσό το οποίο έχει ενσωματωθεί σε 6 διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας 100 δισ. το καθένα).

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έχει αθωώσει τον Αρτέμη Σώρρα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, σε σχέση με την διαχείριση του εν λόγω ποσού, δίνοντάς του το δικαίωμα να «διαφημίζει» τη συγκεκριμένη απόφαση –υποστηρίζοντας πως δικαιώθηκε για τα όσα υποστήριζε.

Με την αναίρεση υπέρ του νόμου δεν παραπέμπεται πάλι σε νέα δίκη ο Αρτέμης Σώρρας, αλλά ωστόσο δεν μπορεί να επικαλεστεί ή να προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων την επίμαχη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθώς είναι σαν να μην υπάρχει.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει, ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δισ. δολαρίων, δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού.