Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Κοκκάλα στην Ανατολική Μάνη. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν μόνο για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή.

Ερωτηθείσα για το μέτωπο της φωτιάς, η Αδαμαντία Τζανετέα δήλωσε ότι είναι αντιμετωπίσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στο χωριό Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, ενώ ρίψεις από αέρος μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν δύο αεροσκάφη.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δήλωσε ότι «το μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν ανάμεσα στους οικισμούς Νυμφίο και Κοκκάλα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία».

Το μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν ανάμεσα στους οικισμούς Νύμφιο και Κοκκάλα και για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία ανάμεσα στα δύο χωριά. Για τις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι, οι οποίες απέχουν τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από την Κοκκάλα, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε χθες ότι «υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα».

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο δήμαρχος Ανατολικής σημείωσε ότι «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί φθάνει τα 35.000 στρέμματα».

Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.