Αναστάτωση επικρατεί σε πολλούς δήμους, καθώς έχουν αρχίσει ήδη οι απολύσεις συμβασιούχων και όπως επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, η ρύθμιση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση θα καθυστερήσει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο.

Όπως είπε, η ρύθμιση θα πρέπει να πείσει τους Θεσμούς ότι το τέλος στην εργασιακή ομηρία αυτών των εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται για πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις, δεν συνιστά νέες προσλήψεις και δεν επιβαρύνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό.

Εν μέσω της ασφυκτικής κατάστασης που δημιουργείται, ο Πάνος Σκουρλέτης επιχειρεί να βρει διέξοδο, επιρρίπτωντας ευθύνες στη ΝΔ.

Όπως είπε, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να θεμελιώσει μια δίκαιη ρύθμιση για το πρόβλημα των συμβασιούχων, εκείνη έχει συγκροτήσει μια «ιδιότυπη ιερή συμμαχία», έχει θορυβήσει τους δανειστές και μαζί με τα ΜΜΕ μόνο σκοπό έχει να υπονομεύσει την κυβέρνηση. Και όλα αυτά, όπως είπε ο υπουργός, αν αναλογιστεί κανείς ότι άνθρωποι που εργάζονται 10 ή 12 ή 8 χρόνια στις ίδιες θέσεις χαρακτηρίζονται από τη ΝΔ και ΜΜΕ «κομματικός στρατός».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι αυτή την ώρα υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να ακυρώσουν τη ρύθμιση. «Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί σε μια δύσκολη περίοδο, να προσπαθούν διάφορες δυνάμεις που εμπνέονται από τη λογική της αγοράς, να προσπαθούν τώρα να μην εφαρμόσουν τη ρύθμιση και να οδηγήσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες. Βεβαίως αυτές οι δυνάμεις έχουν την απόλυτη στήριξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος και στην πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι "ναι" και θέλουμε να μειώσουμε το Δημόσιο, δηλαδή, θέλει να οδηγηθούμε ξανά σε απολύσεις και από το 1 προς 4 να πάμε στο 1 προς 5» υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης.