Στη φυλακή για άλλα αδικήματα βρίσκεται ένας από τους τέσσερις δράστες της… χολιγουντιανής ένοπλης ληστείας που είχε γίνει πριν από τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε βάρος του οδηγού εταιρείας που μετέφερε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων στην Εύβοια, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο ένας από τους τρεις συνεργούς του.

Οι δυο Έλληνες, ο 41χρονος κρατούμενος και ένας 31χρονος, μαζί άλλους δυο δράστες που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη, είχαν εγκλωβίσει στις 2 Μαΐου του 2013 το φορτηγό της εταιρείας εμπορίας τσιγάρων και καπνού στην περιοχή Μαλακώντα Ερέτριας, κλείνοντάς του το δρόμο με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα. Φορώντας κουκούλες και με την απειλή πιστολιών, ανάγκασαν τον οδηγό του να βγει και οι δυο πρώτοι διέφυγαν με το φορτηγό που ήταν φορτωμένο με 32.500 πακέτα τσιγάρων, ενώ οι συνεργοί τους εξαφανίστηκαν με ένα από τα οχήματα.

Το δεύτερο Ι.Χ. που εγκατέλειψαν στον τόπο της ληστείας είχε κλαπεί στις 31 Ιανουαρίου του 2013 από την Καλλιθέα και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Κλεμμένο την 1η Φεβρουαρίου του 2013 από την Καλλιθέα, ήταν και το Ι.Χ. αυτοκίνητο της διαφυγής που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή του Βασιλικού Ευβοίας, επίσης με πλαστές πινακίδες. Οι δράστες είχαν αδειάσει τα εμπορεύματα από το φορτηγό της εταιρείας και το είχαν πετάξει σε έναν γκρεμό στην περιοχή των Φύλλων Χαλκίδας!

Μετά από πολυετείς έρευνες, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Χαλκίδας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 41χρονου έγκλειστου και του 31χρονου που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των άλλων δυο συνεργών τους.