Καθημερινά είναι τα πυρά της κυβέρνησης κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ούτε λίγο - ούτε πολύ δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, θέλοντας να απαντήσει στην ανακοίνωση - καταπέλτη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, που καταγγέλλει ότι προκύπτει θέμα Δημοκρατίας από τις κυβερνητικές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι της Ένωσης Εισαγγελέων έχουν μια επιστημονική αποστολή, ωστόσο η διάθεσή τους είναι κυρίως αντιπολιτευτική και συνδικαλιστική.

«Δεν τους προβληματίζει η κατρακύλα της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και υποστήριξε: «Δεν αποτελεί πρόβλημα η αλήθεια, αλλά το κουκούλωμα».

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε διημερίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ανέφερε: 

«Αναρωτιέμαι αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων προβληματίζονται γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια;

»Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται; Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία; Ποια είναι η επιστημονική άποψη αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων;

»Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσα συζητούν κατ' ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους και μεταξύ τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς.

»Πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας. Αντίθετα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα».

Διαβάστε επίσης:

Νέο άθλιο χτύπημα από Πολάκη σε Δικαιοσύνη

Γραμματέας Ένωσης Δικαστών: Ο Καμμένος δεν λέει αλήθεια

Αθανασίου: Η κυβέρνηση πιέζει για μην είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη

Οι εισαγγελείς θέτουν θέμα Δημοκρατίας για επιθέσεις στη Δικαιοσύνη