Δεν αλλάζει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ μετά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της εταιρείας από τον όμιλο της ΔΕΗ και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή (που είναι η κινεζική εταιρεία State Grid).

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ τη θέση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης σε συνάντηση με το συνδικάτο που πραγματοποιήθηκε χθες.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει επίσης ότι ο κ Μανουσάκης δεσμεύτηκε πως δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας να προχωρήσει σε καμία καταγγελία σύμβασης εργασίας όχι μόνο για τα τρία χρόνια που προβλέπεται από τη σύμβαση πώλησης του 24% των μετοχών στην κινεζική εταιρεία αλλά και στο μέλλον.

Επανέλαβε δε πως η θέση του βασικού μετόχου είναι να παραμείνει το 51% των μετοχών του υπό δημόσιο έλεγχο ενώ ανήγγειλε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας με το σύνολο των προηγούμενων ρυθμίσεων να είναι σε ισχύ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθώς και οι σχέσεις με τον στρατηγικό εταίρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Μάργαρης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο Φώτης Νικολόπουλος.