Το κατώφλι του ανακριτή Χανίων αναμένεται να περάσει σήμερα ο 85χρονος, που το βράδυ του Σαββάτου σκότωσε με καραμπίνα τον 58χρονο γιο του, επειδή τον πέρασε για διαρρήκτη, που επιχειρούσε να εισβάλλει στο σπίτι του, στους Αγίους Θεοδώρους Χανίων.

Ο 85χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά και παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, κατά τη μεταφορά του στο δικαστικό μέγαρο Χανίων, ρωτούσε συνεχώς τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν, για ποιο λόγο τον πήγαν εκεί και τι ήθελαν από εκείνον.

Μετά την εμφάνιση του ηλικιωμένου στον εισαγγελέα, παραγγέλθηκε και η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 85χρονος αμέσως μετά που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το γιο του, ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και χρειάστηκαν αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων με την αστυνομία, προκειμένου να φτάσουν στη σύλληψή του.

Μάλιστα, κατά την είσοδο της αστυνομίας μέσα στο σπίτι, ο ηλικιωμένος πυροβόλησε και εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά έναν εξ αυτών.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, που εξέτασε τη σωρό του άτυχου άνδρα, το θύμα δέχθηκε τη βολή στην αριστερή θωρακική χώρα από απόσταση 2,5 μέτρων από κυνηγετικό όπλο.

Η βολή προκάλεσε το θάνατο, πλήττοντας τον θώρακα, την κοιλιά και τα μεγάλα αγγεία.

Το χρονικό

Ο άτυχος γιος είχε πάει με τη σύζυγό του κι έναν φίλο του στο σπίτι του πατέρα του και όταν είδε πως δεν του άνοιγε την πόρτα, μπήκε στην οικία παραβιάζοντας τα παράθυρο.

Μπαίνοντας, φώναξε στη γυναίκα του: «Δεν βλέπω τον πατέρα μου». Αυτά ήταν και τα τελευταία του λόγια, καθώς ο πατέρας του είχε πάρει την καραμπίνα του και τον πυροβόλησε νομίζοντας πως είναι κλέφτης.

Όταν ο πατέρας συνειδητοποίησε ότι ο άνδρας που βρέθηκε στην κουζίνα τού σπιτιού του ήταν ο γιος του, νεκρός, κλείστηκε στο σπίτι αγκαλιά με το άψυχο πτώμα και συνέχιζε να πυροβολεί.

Στο σημείο μετέβησαν Ειδικοί Διαπραγματευτές της Αστυνομίας, καθώς και η ηγεσία της και τελικά ο ηλικιωμένος συνελήφθη λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από επέμβαση της Αστυνομίας, που έκανε έφοδο.

Ο 55χρονος, ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ, ενώ η οικογένειά του διατηρούσε και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή.

Στο σπίτι του άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε όπλα.

Πηγη: cretapost.gr, Flashnews.gr