Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των τμημάτων Φυσικοθεραπείας - Εργοθεραπείας και της αλλαγής ονομασίας, στο πλαίσιο του διαλόγου για την μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Όπως αναφέρουν, μια τέτοια εξέλιξη θα υποβάθμιζε και τις δυο επιστήμες, καταργώντας την αυτονομία των τμημάτων και με μόνο κριτήριο την εικαζόμενη εξοικονόμηση πόρων.

«Είναι απορίας άξιο γιατί, το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με τμήμα φυσικοθεραπείας, που με βάση εισαγωγής 17.300 μόρια και με μεγάλο ποσοστό πρώτης επιλογής από τους υποψήφιους φοιτητές, θα ¨ανταμείψει¨ τους αυριανούς φοιτητές με υποβαθμισμένες σπουδές, μέσω αυτής της πρότασης συγχώνευσης και αλλαγής ονομασίας. Το νέο τμήμα που θα προκύψει δεν θα αντιστοιχεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία, αλλά σε μια ελληνική πατέντα, η οποία μας γυρίζει 40 χρόνια πίσω, καθ’ ότι στη διεθνή πρακτική η Φυσικοθεραπεία είναι αυτοτελής. Με την έννοια αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο νέο Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα ως αυτοδύναμο Τμήμα, με την καταξιωμένη στην Ελλάδα και διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία του "Τμήμα Φυσικοθεραπείας - Physiotherapy Department - Department of Physical Therapy"», τονίζουν.

Σε κάθε περίπτωση ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο συγχώνευσης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αγωνιστεί για την αυτονομία και την αυτοτέλεια του τμήματος Φυσικοθεραπείας, με την αναγνώριση του ρόλου της Επιστήμης της Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Επίσης, καλεί όλους τους φοιτητές όλων των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας της χώρας σε δυναμικό παρών, σε αγωνιστική ετοιμότητα, στην περίπτωση που προωθηθεί αυτή η πρόταση. «Καθιστούμε σαφές ότι δεχόμαστε μόνο την αυτοδυναμία του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με την καταξιωμένη στην Ελλάδα και διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία του "Τμήμα Φυσικοθεραπείας - Physiotherapy Department - Department of Physical Therapy».