Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, εν όψει της επίσκεψής του στην περιοχή κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου.

Η επιστολή περιλαμβάνει τα στοιχεία που δείχνουν τη στρέβλωση στην οποία αποδίδεται η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με κοινοτικούς πόρους, τις κινήσεις που έχουν γίνει από την περιφερειακή αρχή για την αντιμετώπισή της αλλά και την πρόταση έγκρισης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα που βασίζεται σε έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό και έχει ως δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Όπως γράφει ο περιφερειάρχης, «μας θεωρούν πλούσια περιφέρεια λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικής δραστηριότητας στα Οινόφυτα, με αποτέλεσμα να υποχρηματοδοτούμαστε», ζητώντας τα εξής: Δεν διεκδικούμε απλώς, έχουμε συγκεκριμένη πρόταση που εκθέτω στον Πρωθυπουργό για τη δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος με δεδομένη την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Όχι παραλογισμός, εφικτές λύσεις.

Τέλος, καλεί τον Πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα σε όλους τους φορείς που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για το λάθος που εντοπίζεται στην παρουσίαση της Στερεάς Ελλάδας ως «πλούσιας» περιφέρειας λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικής δραστηριότητας στα Οινόφυτα.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή