Στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα επιστρέψει τη Δευτέρα ο Ισίδωρος Κούβελος, μετά την ακύρωση των εκλογών της 6ης Φεβρουαρίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνω ότι στις 24-7-2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30 θα προσέλθω στα γραφεία της ΔΟΑ προκειμένου να αναλάβω και να ασκήσω τα καθήκοντά μου υπό την ιδιότητά μου ως προσωρινός Πρόεδρος της Ακαδημίας και μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων της ΕΟΕ» συμπλήρωσε ο Ισίδωρος Κούβελος.

Ο κ. Κούβελος έστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, καλώντας τον να συμμορφωθεί στο διατακτικό της υπ’ αριθμ. 1881/2017 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρόεδρος της ΔΟΑ ενημέρωσε τον κ. Καπράλο για την ακύρωση της εκλογής του κ. Φυσεντζίδη, ως Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, σημειώνοντας πως «το αποτέλεσμα της εν λόγω ακυρωτικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανατρέχει συνεπώς στο χρόνο προ της διενέργειας των εκλογών και στην επαναφορά των πραγμάτων, ως αυτά ίσχυαν προ της σύγκλησης της Εκλογικής Ολομέλειας κατά την 6/2/2017».

«Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, είναι όργανο διοίκησης της και ο μόνος αρμόδιος να την εκπροσωπεί δικαστικά κι εξώδικα, να συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, να προεδρεύει των συνεδριάσεων του και να καταρτίζει την ημερησία διάταξη (άρθρο 5 του π.δ/τος 302/2003)» επισημαίνει ο κ. Κούβελος και προσθέτει πως «αντίθετα, ο αντιπρόεδρος αυτής, σύμφωνα επίσης με ρητή πρόβλεψη του Κανονισμού λειτουργίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ασκεί μόνο καθήκοντα αναπλήρωσης, απόντος ή κωλυομένου του προέδρου, καθήκοντα δηλαδή που προϋποθέτουν την ύπαρξη προέδρου αυτής».

Θυμίζουμε πως το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ακυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Όργανο της χώρας, το οποίο αποδέχθηκε την ένσταση που είχε κατατεθεί κατά της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματος αυτής που έφερνε στον προεδρικό θώκο της, τον Σπύρο Καπράλο.

Την ένσταση είχαν καταθέσει 13 ομοσπονδίες οι οποίες υποστήριζαν ότι οι αρχαιρεσίες δεν έγιναν βάσει του καταστατικού. Ανάμεσα τους, την προσφυγή είχαν υπογράψει και οι Ισίδωρος Κούβελος (Ιππασία), Γιώργος Βασιλακόπουλος (Καλαθοσφαίρισης), Ιωάννης Σγουρός (Άρση Βαρών), Πέτρος Συναδινός (Τοξοβολία) και Δημήτρης Διαθεσόπουλος (ΚΟΕ).