Σε διάψευση δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό Τύπο προέβη το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, αναφορικά με ανάρτησή όπου υποστήριζε ότι τα στοιχεία των μαθητών που είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα myschool, είναι «εκτεθειμένα στο διαδίκτυο». Το ΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ χαρακτηρίζει «ψευδές και συκοφαντικό» το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας και δηλώνει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Το σύστημα myschool είναι το υπηρεσιακό πληροφοριακό σύστημα καταγραφής στοιχείων των μαθητών και το Ινστιτούτο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ είναι υπεύθυνο για την λειτουργία του. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το Ινστιτούτο τονίζει ότι το σύστημα myschool «δεν έχει απολύτως καμία διαρροή, είναι ασφαλές και δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε κανέναν εκτός από τους θεσμικούς χρήστες του, που είναι συγκεκριμένοι και έχουν πρόσβαση σε δεδομένα με βάση τη διοικητική αρμοδιότητα και την περιοχή ευθύνης τους». Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι διευθυντές των σχολείων έχουν πρόσβαση μόνο στα στοιχεία των μαθητών του δικού τους σχολείου.

Επιπλέον, αναφέρει ότι το myschool έχει ελεγχθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και λειτουργεί «σε απόλυτη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις της».

«Λόγω της σοβαρότητας του θέματος», το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ θα προσφύγει στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά και αγωγή εναντίον όσων εμπλέκονται στο σχετικό δημοσίευμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας με τίτλο «Χύμα στο ίντερνετ τα στοιχεία χιλιάδων παιδιών» υποστηρίζει ότι τα στοιχεία παιδιών που είναι καταχωρημένα στο σύστημα myschool, υπάρχουν «εκτεθειμένα στο διαδίκτυο» και ότι ο κάθε διευθυντής μπορεί να δει τα στοιχεία μαθητών και άλλου σχολείου εκτός του δικού του. Παράλληλα, περιέχει λίστα πεδίων που τηρούνται από το σύστημα, με το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ να απαντά ότι η λίστα αυτή «δεν είναι ακριβής».