Την αμέριστη συμπαράσταση της Αυτοδιοίκησης στη δοκιμαζόμενη από τον καταστροφικό σεισμό που την έπληξε τα ξημερώματα τη Κω, μετέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Κυρίτση.

Επίσης, εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο των δύο ανθρώπων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Ο κ. Πατούλης κάλεσε την Πολιτεία να στηρίξει άμεσα και ουσιαστικά το δύσκολο έργο του Δήμου καθώς η κατάσταση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο εκφράζοντας τη θλίψη της για τα θύματα του Εγκέλαδου. 

Παράλληλα η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπως έπραξε και στις περιπτώσεις της υποστήριξης της Κεφαλονιάς και της Λέσβου, στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας και αλληλεγγύης, μπορεί να ενεργήσει ανάλογα, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους.