Ένας 51χρονος Βούλγαρος συνελήφθη στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε εισάγει με το αυτοκίνητό του 55 συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 45 λίτρα και δέκα κιλά γεωργικών φαρμάκων, τα οποία δεν έφεραν την έγκριση της αρμόδιας αρχής. Τα φυτοφάρμακα κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα του δράστη που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή ένας 49χρονος Βούλγαρος που υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και διαπιστώθηκε να μεταφέρει δυο δοχεία με συνολικά 40 λίτρα πετρελαίου κίνησης, χωρίς να έχει καταβάλλει φόρους και δασμούς. Έτσι, συνελήφθη και αυτός, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και κατασχέθηκαν τα καύσιμα και το όχημά του.

Τέλος, συνελήφθη και ένας 42χρονος ομοεθνής τους ο οποίος είχε κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσε 90 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων και το όχημα κατασχέθηκαν και ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.