Προς ολοκλήρωση οδεύει, όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς Παναγιώτης Μπρακουμάτσος σχετικά με τις καταγγελίες του ισοβίτη, πρωτόδικα, Ευθύμιου (Μάκη) Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις και εκβιασμούς για να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor One» τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βάσως Παλαιού για την Ελευθερία του Τύπου, μετά την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς Ειρήνη Τζίβα, εγγραφές και προφορικές εξηγήσεις έδωσαν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων τόσο ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος όσο και ο προανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Χριστοφορίδης.

Μέσω υπομνημάτων αλλά και με προφορικές εξηγήσεις οι δύο εμπλεκόμενοι φέρονται να αρνήθηκαν κάθε αξιόποινη πράξη και να έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τα καταγγελλόμενα.

Ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Διαλυνά, εισέφερε στοιχεία και λεπτομέρειες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ζήτησε από τον εισαγγελέα κ. Μπρακουμάτσο να αναζητήσει τη δικογραφία και την πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση της μεταφοράς και διακίνησης δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το «Noor One», η οποία ωστόσο δεν έχει καθαρογραφεί. Ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα μετά τη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει για την υπόθεση τόσο ο Μ. Γιαννουσάκης όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης.

Ο κ. Μπρακουμάτσος θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που έχει πλέον στη διάθεσή του και τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τους τρεις εμπλεκόμενους στην υπόθεση οι οποίοι εξετάστηκαν ως ύποπτοι, αλλά και τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχει λάβει από τους μηνυτές και άλλα πρόσωπα.
Σημειώνεται πως ο Μ. Γιαννουσάκης ζήτησε τη Δευτέρα -σύμφωνα με πληροφορίες- την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να προκύψουν οι επαφές που ισχυρίζεται ότι είχε με την κυρία Τζίβα μετά την επίσκεψή της στις Φυλακές Αυλώνα στις 17 Ιανουαρίου 2017.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άλλες προανακριτικές ενέργειες ή εάν θα κλείσει την έρευνά του ο εισαγγελέας, αποφαινόμενος εάν για την υπόθεση πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται εάν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και άλλες αξιόποινες πράξεις. Οσον αφορά την εμπλοκή στην υπόθεση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, έχει ζητηθεί εδώ και έναν μήνα η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.