«Αν η Κυβέρνηση ήλπιζε ότι η Δικαιοσύνη θα λειτουργεί ως κλειστό κύκλωμα που θα επιβεβαιώνει κάθε φορά τις πολιτικές της επιλογές, κατανοούμε την απογοήτευσή της» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Βασίλης Αλεξανδρής με αφορμή συνέντευξη του υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.

Ο κ. Αλεξανδρής σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού, ο οποίος, όπως υπογραμμίζει «στράφηκε κατά των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που εναντιώθηκαν στην υπονόμευση της θεσμικής υπόστασης της Δικαιοσύνης από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας» επισημαίνει: «Η Δικαιοσύνη, όμως, δεν χρειάζεται επικρίσεις που θίγουν την ανεξαρτησία της και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτήν. Χρειάζεται την συνδρομή της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας για βελτιώσεις στο σύστημα απονομής της, με θεσμικά δόκιμο τρόπο, επ’ ωφελεία του κράτους δικαίου και των πολιτών».

Μάλιστα, καλεί τον κ. Κοντονή να προχωρήσει στη νομοθέτηση «της επιβεβλημένης απαλλαγής των νομικών υπηρεσιών από τον ΦΠΑ» μιας και ο ίδιος τάχθηκε δημόσια κατά της επιβολής του στους δικηγόρους.