Η φωτιά που μαινόταν όλη την νύχτα τελικά τέθηκε υπό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι κοντά στα πέντε μποφόρ.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν και το τελευταίο μέτωπο στην περιοχή Σκόρδι. 

Περισσότερα από 10 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη ενώ μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης  συνέστησε προσοχή λόγω των ισχυρών ανέμων.

 Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή.

 Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα από Αθήνα, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, πεζοπόρο τμήμα 55 ατόμων, εθελοντές με 11 οχήματα, υπάλληλοι δήμων με 19 υδροφόρες και 4 οχήματα καθώς και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πριν νυχτώσει, πρόλαβαν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς.


Λίγο μετά τις 11 το βράδυ μάλιστα η φωτιά έφτασε μέχρι την παραλιακή στη Σαρωνίδα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο το μέτωπο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. Παρόλα, αυτά καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και παρά το γεγονός ότι η φωτιά έκαιγε κοντά σε σπίτια δεν εφησύχασε τις πυροσβεστικές δυνάμεις που συνέχισαν την προσπάθεια δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.