Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, ξέσπασε νέα πυρκαγιά, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στη λεωφόρο Αναβύσσου Αττικής, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί πλέον, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην καμένη έκταση. Σημειώνεται, ότι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν και αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή μόνο επίγειες δυνάμεις. Ειδικότερα, 50 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων και 12 οχήματα ΟΤΑ.

Εκτός από τους τρεις πυροσβέστες που έχουν διακομιστεί με εγκαύματα κυρίως στα άκρα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανάβυσσο, ένα όχημα της πυροσβεστικής, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και μια άλλη έπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Καλύτερα στην υγεία τους οι πυροσβέστες

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη νέα μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ανάβυσσο και η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις είναι καλύτερα στην υγεία τους και ίσως πάρουν εξιτήριο την Παρασκευή. Θυμίζουμε ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι τους τραυματίες πυροσβέστες επισκέφθηκαν νωρίτερα στο 251 ΓΝΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφ. Αναβύσσου

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην Ανάβυσσο, η οποία ανταποκρινόμενη στα αιτήματα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής διέθεσε οκτώ υδροφόρα οχήματα για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Επίσης, επί τόπου μετέβησαν στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, υπό τον συντονισμό της Περιφερειακής Συμβούλου αρμόδιας για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννας Τσούπρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και επί σειρά ετών δήμαρχος Καλυβίων, Πέτρος Φιλίππου, τον οποίο συναντήσαμε στην περιοχή, δεν έκρυβε την στεναχώρια του για την επαναλαμβανόμενη στοχοποιήση, όπως είπε, της περιοχής. «Θα τα κάψουν όλα. Κάθε ημέρα και μια επίθεση» επισήμαινε, αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την βόρεια Σαρωνίδα στις 31 Ιουλίου, την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Αγ. Παντελεήμονα Αναβύσσου την επομένη αλλά και αυτήν σήμερα. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι και οι τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά μήκος της λεωφόρου Αναβύσσου η οποία ξεκινά από το ύψος των Καλυβίων.