Φαίνεται ότι εκεί στο ΓΕΕΘΑ «τα έχουν πάρει στο κρανίο» κατά το κοινώς λεγόμενο με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στην κρίση των Ιμίων, στην περίπτωση του Οτσαλάν κλπ, Θόδωρου Πάγκαλου, στο ραδιόφωνο και άπτονται ευθέως του κύρους και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. Ίσως σε αυτό να συντείνει και το γεγονός ότι ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ την περίοδο της κρίσεως των Ιμίων ήταν υποδιοικητής στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και ορισμένα πράγματα και τα γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ και βεβαίως δεν μπορεί να τα ξεχάσει.

Μάλλον λοιπόν με αυτό το υπόβαθρο, το ΓΕΕΘΑ δημοσιοποίησε σήμερα έναν άκρως εντυπωσιακό κατάλογο με στατιστικά στοιχεία για την προσφορά των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2017 μέχρι 31 Ιουλίου 2017, σε τομείς όπως οι αεροδιακομιδές, η αεροπυρόσβεση και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσεως.

Αεροδιακομιδές

Συμφώνως με αυτά τα στοιχεία λοιπόν, 917 συνάνθρωποί μας, οι οποίοι έχρηζαν αμέσου νοσοκομειακής περιθάλψεως μεταφέρθηκαν από το προσωπικό με τα πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων την προαναφερθείσα χρονική περίοδο των επτά μηνών, στο πλαίσιο 653 αποστολών αερομεταφοράς ασθενών από νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου σε μεγάλα νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδος ή του Ηρακλείου, συμπληρώνοντας 1.593 ώρες πτήσεως.

Αεροπυρόσβεση

Επίσης από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, την 1η Μαίου έως 31 Ιουλίου τα εναέρια μέσα διαφόρων τύπων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησαν 470 εξόδους για επιτήρηση και κατάσβεση πυρκαγιών συμπληρώνοντας 980 ώρες πτήσεως.

Ακόμα για την ίδια αποστολή διατέθηκαν 2.271 στελέχη για κατάσβεση πυρκαγιών και για στελέχωση
περιπόλων, καθώς και 956 οχήματα και μηχανήματα διαφόρων τύπων για την
κάλυψη αναγκών εποχούμενων περιπόλων και την κατάσβεση πυρκαγιών.

Προσφυγική κρίση

Ακόμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συνδράμει στην αντιμετώπιση της
προσφυγικής κρίσεως με τα εξής μέσα:

--Τη λειτουργία 31 δομών φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην
ηπειρωτική χώρα και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

--Τη διάθεση μέσων του ΠΝ και της ΠΑ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής ροής σε εθνικό και συμμαχικό επίπεδο, καθώς και για επιχειρήσεις ερεύνης – διασώσεως.

--Την κατασκευή 50 δομών φιλοξενίας.

--Την ανάπτυξη 5.000 σκηνών και την τοποθέτηση 3.000 οικίσκων.

--Τη δημιουργία 45.000 θέσεων φιλοξενίας.

--Τη μεταφορά 17.000 τόνων υλικών.

--Την παροχή περίπου 15.000.000 μερίδων σιτίσεως στις δομές φιλοξενίας.

--Τη διάθεση περίπου 250 στελεχών για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.

--Την καθημερινή υγειονομική υποστήριξη των δομών με ιατρούς και νοσηλευτές.