Τρεις στρατιώτες θητείας βραβεύτηκαν χθες στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΑΥ «Κεραμωτής» από τον διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι:

Ο στρατιώτης Γεώργιος Κουτρουλός, «διότι εκτελώντας υπηρεσία ως ναυαγοσώστης του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, στις 04 Ιουλίου 2017, επενέβη έγκαιρα βγάζοντας στην αμμουδιά λουόμενο που είχε χάσει τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας του ΚΑΑΥ, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να αφιχθεί το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ», όπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΣ.

Επίσης, οι στρατιώτες του Υγειονομικού Σώματος Δημήτριος Χατζέλας και Αλέξανδρος Βαρταπετιάν, «διότι ο μεν πρώτος ως ιατρός και ο δε δεύτερος ως νοσοκόμος του ΚΑΑΥ Κεραμωτής, στις 29 Ιουλίου 2017, παρείχαν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που έχασε τις αισθήσεις του εντός του ΚΑΑΥ. Συγκεκριμένα, μετά την διαπίστωση απώλειας σφυγμών, προχώρησαν σε τεχνικές αναπνοές, σύμφωνα με τη μέθοδο «ΚΑΡΠΑ», με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο», πάλι συμφώνως με το ΓΕΣ.

Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες αλλά και στον διοικητή του Δ’ΣΣ, ο οποίος έσπευσε άμεσα και βράβευσε «επί του πεδίου» τους τρεις νεαρούς στρατιώτες.

Λ.Σ.Μ.