Δύο πυρκαγιές είναι από χθες, Τρίτη, σε εξέλιξη παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Η πρώτη καίει δασική έκταση και είναι σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Τσεκουρίου Πάργας. Η φωτιά ξέσπασε στις 10:30 το πρωί της Τρίτης. Στο σημείο επιχειρούν 20 άντρες με 7 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή δεν υπάρχει ωστόσο είναι σημείο με εξαιρετικά πυκνή βλάστηση και έντονους ανέμους.

Στις έξι το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασε και νέα πυρκαγιά, και αυτή σε δασική έκταση στα Αμπέλια Αγρινίου, σε δύσβατο σημείο. Επί τόπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο και ένα καναντέρ.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα

Εν τω μεταξύ για ακόμη μία ημέρα παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα Αρκαδία, Λακωνία) και Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος).