Ειδικά κλιμάκια της Τροχαίας, ενισχυμένα, μάλιστα, με «μυστικούς» τροχονόμους, θα βρίσκονται έως και την ερχόμενη Τρίτη κατά μήκος των εθνικών οδών, στις εισόδους των αστικών κέντρων, στους σταθμούς διοδίων καθώς και σε αεροδρόμια και λιμάνια.

Εκτός από την ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικούς κόμβους και τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.ά.), η Τροχαία ανακοίνωσε και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στις εθνικές οδούς.

 

Για την πρόληψη ατυχημάτων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας. Για όλες αυτές τις ημέρες έχουν διατεθεί περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και τον εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Από την πλευρά της, η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους, και, σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.