Λίγες μέρες αγωνίας έμειναν ακόμη για τους υποψήφιους των ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου την Παρασκευή 25 ή την Δευτέρα 28 Αυγούσου θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών.


Οι χαμηλές επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε σημαντική πτώση. Ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών οι σχολές που έχουν κάθε χρόνο ψηλή ζήτηση δεν θα σημειώσουν μεγάλη πτώση.


Η δυσκολία των μαθητών να ανταπεξέλθουν στα θέματα των Μαθηματικών θα επηρεάσει όμως σχολές Οικονομικών και Πληροφορικής, ενώ οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα θα ανεβάσουν πολύ τις Νομικές και τις Ιατρικές Σχολές.


Αύξηση αναμένεται να έχουν επίσης τα ΤΕΙ των παραϊατρικών και πολυτεχνικών ειδικοτήτων όπως και τα Παιδαγωγικά Τμήματα που είναι πολύ πιθανό να ανέβουν έως και 1.500 μόρια.


Στις αγαπημένες επιλογές των υποψήφιων είναι πάντα οι πολυτεχνικές σχολές που όπως κάθε χρόνο δεν θα παρουσιάσουν μεγάλη αλλαγή αλλά για πρώτη φορά θα δεχτούν λιγότερους υποψήφιους σε σχέση με πέρυσι.