Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Αλέξανδρος  Λυκουρέζος. Ο γνωστός δικηγόρος περνάει τη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής του και σύμφωνα με το περιβάλλον του από τη στιγμή που του ανακοίνωσαν το θάνατο της πολυαγαπημένης του Ζωίτσας είναι ράκος. 

Στο πλευρό του βρίσκεται συνεχώς η κόρη του Μαρία-Ελένη και πολύ λίγοι φίλοι. 

Η ηθοποιός βρισκόταν στο εξοχικό της στο Πόρτο Ράφτη, ήταν χαρούμενη και έδειχνε καλά στην υγεία της μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Σήμερα το πρωί οι οικιακές βοηθοί ήταν οι πρώτες που αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η Ζωή Λάσκαρη είχε αργήσει να ξυπνήσει και αμέσως ειδοποιήθηκε η κόρη της Μάρθα Κουτρουμάνου. Εκείνη ήταν που ειδοποιήσε και τον γιατρό της οικογένειας όταν είδε ότι η μητέρα της δεν αντιδρούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηθοποιός πέθανε στον ύπνο της από ανακοπή καρδιάς. 

Τραγική φιγούρα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο δικηγορικό του γραφείο. Το πρωί όταν έφυγε από το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη εκείνη ακόμα κοιμόταν και δεν θέλησε να την ενοχλήσει. 

Από την ώρα που έμαθε τα νέα του θανάτου της είναι απαρηγόρητος και δεν θέλει να επικοινωνεί με πολύ κόσμο. Στενοί συγγενείς και φίλοι είναι οι μόνοι που βρίσκονται στο πλευρό του και προσπαθούν να την παρηγορήσουν. 

H Zωή Λάσκαρη και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έζησαν μαζί περισσότερο από 40 χρόνια, από το 1976. Από την μέρα που μπήκε στο γραφείο του σαν πελάτισσα και εκείνος την ερωτεύτηκε αμέσως. Οι δυό τους παντρεύτηκαν και έζησαν ευτυχισμένοι για δεκαετίες έως σήμερα.