Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στα Ροδικά Ηλείας, η οποία καίει δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από το απόγευμα, οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και σε συνδυασμό με την πτώση της έντασης των ανέμων οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή και εντοπίζονται κυρίως σε χαράδρες.

Λίγο μετά τις 20:00 αποχώρησαν λόγω νύχτας τα εναέρια μέσα, και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φωτιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς τα Ροδινά, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος να ζητήσει την εκκένωση του οικισμού. Τελικώς, όμως, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη χαράδρα.

Καθοριστικά τα αεροσκάφη

Καθοριστική αποδείχθηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο η συνδρομή στις προσπάθειες, από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. «Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε επαρκή αριθμό εναέριων μέσων και η συμβολή τους στον περιορισμό του κινδύνου ήταν καθοριστική», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

«Το ίδιο αναμένουμε και από αύριο τα ξημερώματα όπως με διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας με τον οποίο είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Ο κ. υπουργός αντιλήφθηκε την κατάσταση αλλά και την ιστορική ευαισθησία της περιοχής της Ηλείας στο ζήτημα των πυρκαγιών και ανταποκρίθηκε άμεσα όπως και στην περίπτωση της πρόσφατης πυρκαγιάς κοντά στην Αμαλιάδα και αισθάνομαι την ανάγκη να τοn ευχαριστήσω για αυτό», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το ΗΛΕΙΑ LIVE, ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο το πλήρωμά του είναι καλά στην υγεία του.