Στην πλήρη χαρτογράφηση όλων των άτυπων χώρων λατρείας μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Αττική έχουν προχωρήσει οι αρχές ασφαλείας.

Σημεία σε όλο τον νομό όπου συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι έχουν καταχωριστεί με πλήρη διεύθυνση, ακόμη και με τον αριθμό ατόμων που τα επισκέπτονται. Μάλιστα στο μικροσκόπιο έχει μπει ακόμη και η «γλώσσα» που χρησιμοποιείται στους λόγους των ιμάμηδων, καθώς ερευνάται αν στους χώρους αυτούς γίνονται δεκτά ακραία κηρύγματα ή διάλογοι «υποστήριξης» των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως η πρόσφατη στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης.

Πριν από λίγους μήνες ο Νίκος Τόσκας έδωσε εντολή για τη διερεύνηση και καταγραφή αυτών των σημείων, ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να έχει σαφή και αποτυπωμένη εικόνα, μετά μάλιστα και τα αλλεπάλληλα αιματηρά χτυπήματα ακραίων ισλαμιστών στην Ευρώπη.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών, ενώ ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί η δεύτερη γενιά μουσουλμάνων, παρ’ όλα αυτά πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει στους χώρους όπου συναθροίζονται, σεβόμενοι ασφαλώς και το γεγονός ότι εκεί εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μουσουλμάνοι που ζουν ειρηνικά στη χώρα μας», μας ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Τύπου», αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80 ενεργοί χώροι λατρείας και από αυτούς οι τρεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια άτομα δεν δίστασαν να εκφραστούν με σκληρό και ακραίο τρόπο για τον δυτικό κόσμο και τον τρόπο ζωής σε αυτές τις χώρες.

Η εντολή που έχει δοθεί ύστερα από αυτή τη διαπίστωση ήταν να απλωθεί ένα δίχτυ ενημέρωσης και πληροφόρησης για τα όσα συμβαίνουν εκεί. Οι αναφορές που φτάνουν στην ΕΛ.ΑΣ. είναι καθημερινές για το πότε άνοιξαν και ποια ώρα έκλεισαν οι συγκεκριμένοι χώροι, πόσα και κυρίως ποια άτομα τους επισκέφθηκαν και πάνω από όλα τι ακούγεται στα κηρύγματα των ιμάμηδων και αν η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι ακραία ή ακόμα και αν δικαιολογούν τα φρικτά εγκλήματα ισλαμιστών στην Ευρώπη.

* Περισσότερα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας