Μεγάλη πυρκαγιά στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας
Βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το βράδυ σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, μία υδροφόρα του δήμου και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο.
Η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία καίει δασική έκταση, προσκρούει στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Στο μεταξύ, κατά το τελευταίο 24ωρο, η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 52 δασικές πυρκαγιές, η πλειοψηφία των οποίων, αυτή την ώρα, βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.
Την ίδια ώρα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4) στους δήμους Τρίπολης και Μεγαλόπολης, αλλά και στις περιφερειακές ενότητες Αρκαδίας, Μονεμβασιάς, Ανατολικής Μάνης και Λακωνίας.
En