Με εναέρια μέσα και ενίσχυση των δυνάμεων από εδάφους επιχειρεί η Πυροσβεστική να θέσει υπό έλεγχο την δύσκολη κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στο νησί της Ζακύνθου.   Η νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι και έκτοκτε έχει απειλήσει χωριά έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον.  

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο στο χωριό Μαριές, για το οποίο το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά. Νωρίτερα εξάλλου οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα σπίτια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Παράλληλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται σήμερα με 15 ακόμα οχήματα και 60 πυροσβέστες.  

Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού αρνήθηκαν ωστόσο να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, επιλέγοντας να μείνουν εκεί και μαζί με τους πυροσβέστες να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες για να τα σώσουν.   Η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου έχει παραδοθεί στις φλόγες, που έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος και ελαιώνες, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε αποθήκες και άλλα οικήματα. Εν τούτοις, δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν καταστροφές σε σπίτια, σύμφωνα με τις αρχές.