Η "Christina O" είναι ιδιωτικό σκάφος που κάποτε ανήκε στον δισεκατομμυριούχο Έλληνα πλοιοκτήτη Αριστοτέλη Ωνάση.

Στο μήκος των 99,06 μέτρων είναι 31η από τα 100 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο από το 2013. Ήταν αρχικά μια καναδική αντι-υποβρύχιακή φρεγάτα ποταμού κατηγορίας HMCS Stormont και ναυπηγήθηκε το 1943. Εξυπηρέτησε ως πλοίο συνοδείας κατά τη διάρκεια της Μάχης του Ατλαντικού και ήταν παρούσα στις εκφορτώσεις της Νορμανδίας.

Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένα από τα πολλά πλεονάζοντα ναυτικά πλοία. Ο Ωνάσης την αγόρασε 34,000 δολάρια . Στη συνέχεια, ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο σκάφος που έδωσε το όνομά της κόρης του Χριστίνα. Μετά το θάνατο του Ωνάση, έδωσε το σκάφος στην ελληνική κυβέρνηση ως προεδρικό σκάφος και μετονομάστηκε σε Αργώ.

Το σκάφος αγοράστηκε το 1998 από τον συνάδελφό του ναυτικό μεγιστάνα Τζων Παύλο Παπανικολάου, φίλο της οικογένειας Ωνάση, που εξασφάλισε σε κρατική δημοπρασία. Ξόδεψε 50 εκατομμύρια δολάρια για να την μετασκευάσει, αποκαθιστώντας το παλιό της όνομα προς τιμήν της τότε απομακρυσμένης φίλης της, της Χριστίνας . Από το θάνατο του Παπανικολάου το 2010, η Christina O μπορεί να ενοικιαστεί για ιδιωτικούς ναύλους και κρουαζιέρες.

Πηγή:kefaloniamas.gr

Φωτογραφίες από το Φώκι στην Κεφαλονιά του Nikos Che Ypologos