Ενας 29χρονος από την Αλβανία μαζί με άλλους δύο νεαρούς -ηλικίας 22 και 23 ετών- φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνα των αρχών ασφαλείας, ότι έχουν αναλάβει τα ηνία των μπαχαλάκηδων στα Εξάρχεια, μετά τη σύλληψη αντιεξουσιαστή πριν από λίγες εβδομάδες ο οποίος κατά την ΕΛ.ΑΣ. κατείχε ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Ο 29χρονος (με αρχικά H.M.) δηλώνει κάτοικος των Εξαρχείων και έχει προσαχθεί συνολικά τρεις φορές. Η πρώτη ήταν το 2007 ύστερα από επίθεση με πέτρες σε πεζή περιπολία αστυνομικών, ενώ συμμετείχε σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις και πορείες σε πρεσβείες, κυρίως της Γερμανίας.
Το πρόσωπο αυτό φέρεται ότι πρωταγωνιστεί στην περιοχή των Εξαρχείων και έχει επαφές με άλλα (τουλάχιστον) επτά άτομα που οργανώνουν μπαχαλάκηδες. Ωστόσο, ο 29χρονος προσπαθεί να έχει διακριτική παρουσία, αποφεύγοντας να βρίσκεται στο πεδίο των συγκρούσεων ώστε να μη στοιχειοθετηθεί εις βάρος του αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Ο δεύτερος από τους νεαρούς είχε συλληφθεί το 2015 για την κατάληψη στην Πρυτανεία και το 2016 για φθορές σε ΑΤΜ, ενώ πήγαινε και στις Φυλακές Κορυδαλλού για να παρακολουθεί τη δίκη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Ο τρίτος νεαρός έχει συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών, αλλά και αρπαγή τσάντας, και συμμετείχε σε πορείες και επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών σε Προπύλαια και Εξάρχεια.

Πάντως, η πρόσφατη σύλληψη του νεαρού αντιεξουσιαστή με φερόμενο αρχηγικό ρόλο πυροδότησε νέες συγκρούσεις. Ενδεικτικές είναι οι τελευταίες απανωτές καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών (την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο) με πέτρες και μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ τόσο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη όσο και έξω από το Πολυτεχνείο. Οι μπαχαλάκηδες δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί και προσπαθούν να στείλουν το μήνυμα ότι μπορούν να στήνουν επεισόδια παράλληλα σε δύο ή και σε τρία σημεία στα Εξάρχεια και να φεύγουν ανενόχλητοι. Από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί συνολικά 58 επιθέσεις σε αστυνομικές ομάδες στην περιοχή και από αυτές οι 28 ήταν εις βάρος της διμοιρίας επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: eleftheriatypou.gr