Αγκυροβολημένο στο ακρωτήρι Βρόντου της Ιου, βρίσκεται το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» που αποκολλήθηκε χθες το απόγευμα από ξέρα στην οποία είχε προσαράξει την Τετάρτη 30/08, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

Από το πρωί πραγματοποιούνται νέες έρευνες από δύτες στα ύφαλα του πλοίου, ενώ εισροή υδάτων που έχει υπάρξει στα διπύθμενα (double bottoms) (σσ τα στεγανά διαμερίσματα στα οποία έχει κατανεμηθεί ο μεταξύ του εξωτερικού και εσωτερικού πυθμένα χώρος του πλοίου) από μικρορήγματα κατά την προσάραξη, δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την πλεύση του, προκειμένου αυτό να οδηγηθεί σε κάποιο ναυπηγείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Βlue Star Patmos» πιθανότατα αύριο ή μεθαύριο θα ρυμουλκηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο λιμάνι του Πειραιά όπου εκεί αναμένεται να ξεφορτωθούν τα 21 ΙΧ οχήματα και τα 12 φορτηγά που έχει στο εσωτερικό του και στη συνέχεια θα οδηγηθεί για δεξαμενισμό σε ναυπηγείο στο Πέραμα.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου έχει αγκυροβολήσει το πλοίο, παραμένουν τέσσερα ρυμουλκά και το δεξαμενόπλοιο «ΑΚΤΑΙΑ ΟΕΣΑΡΒΗ» για παροχή συνδρομής. Παράλληλα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. διενεργεί τακτικούς ελέγχους στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίας του «Blue Star Patmos», προκειμένου να επιθεωρηθούν όλες οι παρακείμενες ακτές για τυχόν ύπαρξη ρύπανσης.

Αναφορικά με την πρόσκρουση, του επιβατηγού - καταμαράν Sea Jet 2 στις 6 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμένα Καμάρων Σίφνου αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος ότι κατόπιν της ολοκλήρωσης εργασιών προσωρινής στεγανοποίησης ρήγματος που εκτελέστηκαν παρουσία στελεχών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Μήλου, το πλοίο εκτέλεσε μεμονωμένο πλου, κενό επιβατών, με προορισμό την επισκευαστική ζώνη Περάματος (Ναυπηγείο ΑΤΛΑΣ) όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.