Μπήκαν παράνομα στη χώρα μας με jet ski και σχεδίαζαν να ληστέψουν τράπεζες στη Χίο αλλά τους σταμάτησαν λιμενικοί. Ο λόγος για δυο δίδυμα αδέλφια από την Τουρκία ηλικίας 31 ετών τα οποία συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης για παράνομη είσοδο στη χώρα, με θαλάσσιο μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν καθώς και για το αδίκημα της παραγράφου 5 του άρθρου 187 του Π.Κ. που αφορά σε άτομα που ενώνονται για να διαπράξουν κακούργημα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος οι συλληφθέντες, ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν σε ακτή του νησιού, κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου, μετά από μηχανική βλάβη του jet ski, το οποίο και εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή από λιμενικούς.

Ωστόσο μετά από έλεγχο σε αυτό, δεν διαπιστώθηκε κάποια βλάβη, όπως είχαν αρχικά ισχυριστεί οι συλληφθέντες.

Στη συνέχεια εξακριβώθηκε από την έρευνα που διεξήχθη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ότι επρόκειτο πιθανότατα να προβούν σε ληστεία τραπεζών της ευρύτερης περιοχής της Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτογραφίες από το εξωτερικό και εσωτερικό χώρο τράπεζας του νησιού.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής Χίου και στο πλαίσιο του αυτοφώρου, σχηματίστηκε σε βάρος τους φάκελος δικογραφίας.