«Ανάστημα» αρχίζει να υψώνει η τοπική κοινωνία απέναντι στους απαγωγείς του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι, με τη σκληρότητα και τις παράλογες απαιτήσεις τους, έχουν οδηγήσει στα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης την οικογένεια του 54χρονου. Προ ημερών με «μήνυμά» του προς τους άγνωστους κακοποιούς, ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Βασίλης Λαμπρινός κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνουν τις Αρχές για οποιαδήποτε πληροφορία, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, το να προκαλείς τον δίκαιο θυμό των Κρητικών δεν ήταν ποτέ μια σοφή επιλογή».

Τη σκυτάλη πήρε χθες με ανοιχτή επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, καλώντας τον Μιχάλη Λεμπιδάκη να μην απελπίζεται και να κρατάει ζωντανή την ελπίδα: «Απευθύνομαι όμως με πολλή αγάπη και στους αδελφούς μας οι οποίοι τον κρατούν πολύ καιρό σε άγνωστο τόπο και παρακαλώ πολύ τους αδελφούς μας αυτούς ως παιδιά του Θεού να απελευθερώσουν τον αγαπημένο μας Μιχάλη, που τον κρατούν τόσους μήνες».

Πάντως, ενώ ο 54χρονος επιχειρηματίας παραμένει όμηρος εδώ και πεντέμισι μήνες, οι Αρχές το μόνο που γνωρίζουν είναι πως παραμένει ζωντανός.

Την πρόσφατη δολοφονική επίθεση ακραίων ισλαμιστών στην Ισπανία χρησιμοποίησαν οι αδίστακτοι κακοποιοί στο τελευταίο «βίντεο ζωής» του Μιχάλη Λεμπιδάκη που εστάλη στους συγγενείς του. Σε αυτό το (δεύτερο) βίντεο, όπως αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Ελευθερία», φαίνεται ο Κρητικός επιχειρηματίας (γιος του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή των Πλαστικών Κρήτης), σε ένα ουδέτερο φόντο, να αναφέρεται στο αιματηρό περιστατικό στη Λας Ράμπλας. Ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του, αλλά εμφανίζεται αδυνατισμένος και εμφανώς ταλαιπωρημένος. Οι κακοποιοί στο πρώτο βίντεο-απόδειξη ζωής είχαν πει στον επιχειρηματία να μιλήσει για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση είναι πρωτόγνωρη η σκληρότητα και η αποφασιστικότητα που δείχνουν οι απαγωγείς απέναντι σε μια οικογένεια που με κάθε τρόπο «φωνάζει» ότι δεν διαθέτει τα δεκάδες εκατομμύρια που απαιτούν οι δράστες για να αφήσουν ελεύθερο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

πηγη: eleftheriatypou.gr