Ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση του «ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης», με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, να αναγνωρίζει στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Πρόκειται για την υπόθεση που έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο ως το «ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης» και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη για τις συνθήκες θανάτου της νεαρής κοπέλας

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2013, όταν ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου την 23χρονη Φαίη επειδή είχε αντιδράσει και του είχε ζητήσει το λόγο για τα όσα συνέβησαν ανάμεσα σε εκείνον και την αδελφή της.

Ο Στεφανάκης εκτός από τον ερωτικό δεσμό που διατηρούσε με την 23χρονη Φαίη, είχε συνάψει ερωτική σχέση και με την κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, Μαριαλένα.

Το νεαρό κορίτσι από τη Νέα Μάκρη είχε χάσει τη μάχη, μετά από 13 μέρες νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση από τα χτυπήματα του 25χρονου φίλου της.

Σύμφνωνα με την εισαγγελέα, που ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή της, και ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους, είπε ότι τα χτυπήματα του Στεφανάκη ήταν επαγγελματικά, αφού ο κατηγορούμενος γνώριζε πολεμικές τέχνες, και πως το θύμα ήταν στο έλεός του, 

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, η άτυχη Φαίη, είχε πέσει σε βαθύ κώμα και η κατάσταση της υγείας της δεν θα άλλαζε ακόμη και αν είχε εισαχθεί από την πρώτη στιγμή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κ

Ταυτόχρονα, οι δικαστές έκριναν ένοχη και την αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, επιβάλλοντας της ποινή φυλάκισης 2 ετών και έξι μηνών με αναστολή.