Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» κοντά στη νήσο Αταλάντη προκάλεσε αρκετά μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα και όπως όλα δείχνουν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά και της ολιγωρίας των αρμόδιων υπηρεσιών, κυρίως τις πρώτες κρίσιμες ώρες, η καταστροφή αυτή τείνει να εξαπλωθεί και να λάβει γεωγραφικές διαστάσεις, μεγαλύτερες του αναμενομένου.

Αυτή τη στιγμή η πετρελαιοκηλίδα έχει κατεύθυνση προς την Πειραϊκή και το νότιο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πειραιά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Peiraiasnews.gr ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κινητοποιήθηκε και έδρασε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας, κατευθύνεται προς την Πειραϊκή, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο Δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πειραιά ότι αύριο το πρωί που θα μπορέσει να εκτιμηθεί η κατάσταση, θα είναι σε θέση να τον ενημερώσει τόσο για τον τρόπο όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.