Τη μία μετά την άλλη δίνουν τις άδειες στην Eldorado οι συριζαίοι, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας την Παρασκευή, όπου θα συζητηθεί εκτενώς το πρόβλημα που ανέκυψε με την επένδυση στη Χαλκιδική. Άρον-άρον χθες ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης εξέδωσε τις 2 άδειες που αφορούν στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας, ενώ το απόγευμα ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναδάκης υποσχέθηκε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων ότι έως τη Δευτέρα θα εκδοθεί και η 3η που αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό των Σκουριών.

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, από το πρωί βρίσκονται ξανά στις επάλξεις, έξω δηλαδή από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Κι όχι για λόγους επαναστατικής γυμναστικής, αλλά για να διεκδικήσουν και μερικά παραπάνω, που, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των αρχικών τους αιτημάτων, αλλά προστέθηκαν ύστερα από τη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός χθες το μεσημέρι. Τυγχάνει η Ελληνικός Χρυσός (ο εγχώριος βραχίονας της Eldorado) να εδρεύει σε απόσταση 150 μέτρων από το Μαξίμου, επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Εκεί πήγε πρώτα η αντιπροσωπεία των εργαζομένων, πριν κατέβει την Ηρώδου του Αττικού για να συναντηθεί με τον κ. Βερναδάκη. Γιατί κι αυτά πρέπει να γράφονται.

Εξάλλου, στο μετοχολόγιο του πολυεθνικού ομίλου συμμετέχουν οι κυριότερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, όπως οι Blackrock, Morgan Stanley, Coldman Sachs, JP Morgan, Bank of America, Deutsche Bank κ.λπ. Τούτων δοθέντων, μετά τη χθεσινή κυβερνητική υπαναχώρηση, η μεγάλη ανησυχία είναι μήπως οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκχωρήσουν τελικώς ακόμη περισσότερα «οφίτσια» στην Eldorado λόγω των πιέσεων που ήδη τους έχουν ασκηθεί από τρόικα και funds.