Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει γίνει η τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, καθώς επί τόσες ημέρες η ρύπανση εξαπλώνεται αντί να περιορίζεται, έχει καταστρέψει τις ακτές της Σαλαμίνας και έχει φτάσει στην παραλιακή της Αττικής.

Οι εικόνες με τη μαυρισμένη θάλασσα της Σαλαμίνας αποτυπώνονται σε βίντεο των βρετανικών BBC και «Independent», που μεταφέρουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής. Στο βίντεο το BBC δείχνει την καταστροφή στη Σαλαμίνα και τονίζει την αγανάκτηση των κατοίκων που αναρωτιούνται αν οι ακτές του νησιού τους θα καταφέρουν να επανέλθουν.

Η εικόνα ενός πουλιού που παλεύει να βγει από τα μολυσμένα νερά συγκλονίζει.

 

Όπως σημειώνει το BBC στο τέλος του βίντεο, «δεν είναι σίγουρο τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου».

Δραματικές εικόνες από drone και στο βίντεο που δημοσιεύει ο «Independent» δείχνουν τα πετρελαιοειδή να σκάνε στις ακτές. «Η πετρελαιοκηλίδα μετατρέπει ελληνικό νησί σε μαύρο κόλπο και θεωρείται περιβαλλοντική καταστροφή» αναφέρει ο «Independent», σημειώνοντας ότι πιστεύεται ότι θα επηρεάσει χιλιάδες ζώα.

To βίντεο του «Independent»:

 

Στο ρεπορτάζ του το Reuters κάνει λόγο για «μια πυκνή πετρελαϊκή κηλίδα που μέχρι την Τετάρτη είχε καλύψει τις ακτές της αθηναϊκής Ριβιέρας επί αρκετά μίλια», ενώ το AP δημοσιεύει συγκλονιστικές εικόνες της καταστροφής.